Ugrás a tartalomra

Sportbüszkeségeinket ünnepeltük

2024. június 05. szerda
Ács Soma és Lobenwein Bálint kapott elismerést a kerületi Sportgálán
Sportbüszkeségeinket ünnepeltük

Kerületünkben immár hagyománnyá vált, hogy minden évben Sportgálán ünneplik meg kisvárosunk legjobb gyermek- és ifjúsági sportolóit, akik maguk közül választják ki a legkiválóbbakat. Ez a dicsőség most Ács Soma akrobatikus kosárlabdázót és Lobenwein Bálint jégkorongozót érte. A Klauzál Ház színháztermében gyülekeztek a „kis” sportolók, szüleik, edzőik és sportvezetőik, hogy egy színes műsor tegye számukra még emlékezetesebbé a péntek estét. Horváth Gergely Áron sportriporter műsorvezetőként köszöntötte a megjelenteket, és elmondta, hogy Budafok-Tétény 2024. évi Sportgálája immár a hetedik, amelyen idén is az elmúlt esztendő 14 év alatti gyermek-, valamint a 14–21 év közötti korcsoportban, ifjúsági kategóriában a legkiemelkedőbb sportteljesítményt nyújtó kerületi ifjú sportolókat jutalmazzák, akiket egyébként maguk a jelöltek választottak ki szavazással.

Ezután Karsay Ferenc polgármester állt a mikrofon elé:
– Kiemelt tisztelettel köszöntöm mindenekelőtt az ünnepelteket, a gyermek- és ifjúsági kategóriában döntőbe jutott sportolókat, edzőiket, szüleiket és kisérőiket, valamint a tavaly díjazott sportbüszkeségeinket, rajtuk kívül Czene-Bánhidi Petra táncpedagógust, többszörös világ- és Európa-bajnok táncművészt, Kulcsár Krisztián világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívót, sportvezetőt, Tokaji Viktor 222-szeres válogatott jégkorongozót, edzőt, a sportegyesületek és a sportszövetségek vezetőit, a Kolonics György Általános Iskola és Köznevelési Sportiskola vezetőjét, Pelsőczi Krisztinát, valamint Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármestert – kezdte köszöntőjét Karsay Ferenc. – Mi, budafok-tétényiek sok mindenben kiemelkedőek vagyunk, országos hírű a borkultúránk, a művészi életünk, de tehetségesek vagyunk a sportban is. Olyan nagy elődök útját tapossátok ti, fiatal sportolók, mint Zakariás József, Kolonics György, Takács Orsolya, Dávid Kornél, vagy az itt megjelent Czene-Bánhidi Petra, Kulcsár Krisztián és Tokaji Viktor. A sport akkor is csapatjáték, ha nem az, mert nincsenek magányos hősök, egyedül aligha érhetők el jelentős sportsikerek. Kedves szülők, magam is ismerem azt az életformát, milyen egy sportoló gyerekkel élni, milyen áldozattal jár, hogy biztosítsuk számukra a megfelelő hátteret. Az önkormányzat elsődleges feladata az, hogy népszerűsítse a tömegsportot, ezáltal az egészséges életmódot, és támogassa azokat is, akik az élsport rögös útjára lépnek. Ennek pedig fontos része az infrastruktúra megteremtése, de talán még fontosabb sportolóink megbecsülése. A Sportgálával pedig az a célunk, hogy motiváljuk, megünnepeljük, és a megfelelő magas polcra helyezzük a budafok-tétényi sporttehetségeket, akik most meghívást kaptak ide. Magam is fiatalkorom óta sportolok, tudom, hogy mennyi lemondás, fáradság áll a sportolói életpálya mögött. Mindannyiótoknak szeretettel gratulálok eddigi eredményeitekhez, további pályafutásotokhoz pedig sok sikert kívánok! – mondta a polgármester.
Ezt követően videóról láthattuk a tavalyi év kerületi sportsikereit, majd tánc- és akrobatikus csoportok, valamint légtornászok adtak nívós műsort, ami után színpadra szólították a díjazottakat. Az Év Sportbüszkesége gyermekkategóriában Ács Soma akrobatikus kosárlabdázó, ifjúsági kategóriában Lobenwein Bálint jégkorongozó lett.

Temesi László